Thursday, April 11, 2013

ΠΛΑΤΟ ΤΥΡΙΩΝ: ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΑ ΠΙΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΥΛΙΚΑ !

Ένα πλατό τυριών είναι η ιδανική επιλογή αν αναζητάτε ένα εύκολο ορεκτικό για το τραπέζι σας ή ένα πλούσιο συνοδευτικό για το κρασί ή το ποτό σας.


Μπορείτε να το σερβίρετε πριν το ορεκτικό σας ή ταυτόχρονα και τα δύο πιάτα μαζί. Επιλέξτε ξεχωριστές ποικιλίες τυριών και αλλαντικών για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με διάφορες ιδιαίτερες γεύσεις που πιθανόν να μην έχουν δοκιμάσει ξανά!



Ένα υπέροχο λευκό ξηρό κρασί, ένα κόκκινο με έντονη γεύση ή ακόμη ένα φρουτώδες όπως το Moschato είναι μερικές από τις επιλογές σας για ένα wine party.. Αν τώρα δεν είστε λάτρης των κρασιών μπορείτε να συνοδέψετε το πλατό με γευστικές μπύρες ανάλογα με τις προτιμήσεις σας αλλά και με δροσερά cocktails όπως μια μαργαρίτα, ένα Mojitο, ένα Cosmopolitan και πολλά ακόμη…



ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΥΛΙΚΑ:



-         Ψωμί, κατά προτίμηση ολικής ή πολύσπορο για πιο ιδιαίτερη γεύση.

-         Αλλαντικά (σαλάμι αέρος, προσούτο, καπνιστή γαλοπούλα κτλ)

-         Τυριά (γραβιέρα, blue cheese, παρμεζάνα, μπρι, γκοργκοντζόλε κτλ)

-         Ένα μπολ με ελιές σε διαφορετικούς τύπους

-         Ξηροί καρποί (φιστίκια, καρύδια, αμύγδαλα κτλ)



ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ:



- Τυρί κρέμα  Philadelphia

- Πάστα ελιάς

- Κριτσίνια, παξιμάδια σε διάφορες γεύσεις, φρυγανιές ή crackers

- Πατάτακια, ποπ κορν κτλ

- Σως

- Φρούτα φρέσκα ή αποξηραμένα







Καλή διασκέδαση!





ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ







No comments:

Post a Comment